+45 23 93 48 41 AnnC@potentialefabrikken.dk

Kære læser,

Der er godt nok sket meget, siden jeg skrev til dig i starten af februar! Så her får du en opdatering og lidt stof til eftertanke i din egen udviklingsproces og hverdag.

 

Potentialefabrikken – på vej!

I starten af året var jeg en anelse bekymret for min virksomhed, fordi flere af mine kunder afsluttede deres udviklingsforløb, og der ikke rigtigt kom nye til. Så jeg havde rigelig tid og ro til at gøre mig tanker om fremtiden og mit kommende websit – www.potentialefabrikken.dk – rettet mod virksomheder. På det tidspunkt tog jeg udgangspunkt i mine produkter:

 • Test – professionel og fleksibel test af kandidater og teams
 • Executive udviklingsforløb – for virksomhedsledere og direktører
 • Foredrag – om potentialeudvikling for introverte, perfektionister, de begavede m.fl. på arbejdsmarkedet
 • Sparring – om ledelse og Human Resources

Siden er jeg kommet i tvivl. Spreder jeg mig for meget? Er det virksomhedernes behov? Og hvad brænder jeg egentlig for at bruge min tid på?

Hvad tror du, at virksomhederne har mest brug for?
Hvad trænger I til på din arbejdsplads?

 

Mange interviews

Nu hvor jeg snart har blogget en gang om ugen i 2 år, har jeg efterhånden en hel del liggende ude på nettet, så når journalister og journaliststuderende reseacher, popper jeg åbenbart op på skærmen. Det sker oftere og oftere, at de kontakter og interviewer mig. Om introverte, perfektionister, højt begavede og brug af personlighedstest. I marts blev det også til interview til en bog med et kapitel om særligt sensitive. Og så var jeg så privilegeret og heldig at komme i studiet både hos Mikkel Krause på P1 og hos Iben på Radio24syv – to behagelige og kompetente studieværter og to supergode oplevelser.

Her er listen over de seneste interviews:

For mig er det altid spændende og inspirerende at skulle svare på deres mange spørgsmål. Det giver mig stof til eftertanke og inspiration til nye blogs. Nogle gange får jeg tilmed formuleret svar, som jeg ikke vidste, at jeg havde.  🙂

F.eks. gav mine radiobesøg inspiration til disse to blog-indlæg på Jyllands-Posten:

Du er også altid velkommen til at skrive til mig med forslag til emner til mine blogs.

Er der noget, du har gået og tænkt over, og som du godt vil vide mere om?

 

Hvad er din gave?

Hvis du skal udvikle dit potentiale, er det et vigtigt spørgsmål at stille dig selv. Du kan tænke over det, meditere på det, skrive noter til dig selv om det eller spørge andre, der kender dig godt:

Hvad ser du som min største gave?

Nogle gange er det åbenlyst for andre, men svært for dig selv at få øje på. Andre gange er der så mange forskellige gaver og talenter, at det kan være ualmindeligt svært at vælge. Du er måske ligefrem – som jeg var – misundelig på dem, der kun har én ting, som de til gengæld er fantastisk gode til. Ville det ikke være skønt, hvis du kunne sige:

Jeg er virkelig god til x, så derfor har jeg uddannet mig til X, og nu er det mit job.

Da jeg var ung var der så mange ting, jeg var god til og gerne ville beskæftige mig med:

 • Mennesker
 • Sprog
 • Tal
 • Jura & retfærdighed
 • At skrive

Det var bare 5 forskellige uddannelser, og jeg endte med ikke at tage nogen af dem.

I stedet tog jeg en kontoruddannelse, så jeg kunne blive bedre til at skrive på maskine, og blindskrift er faktisk en kompetence, jeg bruger hele tiden!

Siden tog jeg en HD i Organisation & Ledelse og fik job som:

 • Human Resource Manager med fokus på de menneskelige ressourcer i virksomheden
 • Arbejdede i internationale organisationer med kolleger fra mange lande, som jeg talte engelsk, svensk og italiensk med
 • Lagde budgetter, forhandlede leverandøraftaler og i perioder brugte jeg mere tid på tal i regneark, end da jeg var regnskabsassistent
 • Holdt mig ajour med personalejuraen i Danmark og Skandinavien/Norden, som vi så forsøgte at forvalte på retfærdig og rimelig vis
 • Og da jeg havde arbejdet med det i mange år, skrev jeg den bog, jeg gerne selv ville have læst, inden jeg blev HR Manager: Behovsbestemt HR-ledelse – virksomhedens behov & de menneskelige ressourcer

Men jeg tænker også sommetider på det, som min moster og andre sagde om mig som barn:

 Ann, du er blevet vaccineret med en grammofonstift!

Fordi jeg altid snakkede så meget. Når alt kommer til alt, er det nok min største gave: De mange ord!

Det er ordene, jeg bruger, når jeg skriver til dig, når jeg blogger, når jeg holder foredrag, når jeg svarer journalisterne på spørgsmål, når jeg taler med mine kunder og giver dem feedback på testene eller faciliterer øvelser. Jeg lever af ord og kunne ikke leve uden!

Hvad har du fået, som du vil ønske, at du kan leve af, og som du ikke kan leve uden?

Skriv meget gerne til mig, hvad du finder ud af, eller del det med de andre læsere på bloggen. Der er sikkert andre end dig og mig, der gør sig lignende tanker.

Kærlig hilsen
Ann C.

PS. Det Iben siger i interviewet med nr. 3 i maven passer desværre ikke længere. Det har kostet lidt energi her i starten af april. Heldigvis har jeg en dejlig familie og er taknemmelig for mine mange søde kunder.

 

Discover more from Belastende Begavet

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading