Er du belastende begavet?
Tjek selv: Belastende begavet?
Har du mødt muren?
På de videregående uddannelser løftes overlæggeren, så alle må slide lidt mere i det for at følge med. Hvis du ikke har været vant til at læse lektier i folkeskolen, kan du ramme muren på gymnasiet.
Det sker ofte, selvom du velbegavet (blandt de øverste 3-10%) eller højtbegavet (blandt de øverste 2%) – især hvis du ikke har fået grundlagt nogle gode arbejdsvaner, eller du mangler selvdisciplin. Så kommer du til at sakke bagud. Måske kan du ikke tage dig sammen til at få skrevet de skriftlige opgaver. Eller du har for meget fravær.
Hvis det står på i længere tid, er der risiko for, at du aldrig gennemfører studiet. Og dermed får du heller ikke udnyttet dit potentiale.
Workshop med IQ-test – KUN for unge
Denne workshop er for unge i alderen 18-25 år, der savner ligesindede og konkrete værktøjer til at blive mere effektive på studiet.
Undersøgelse om begavede unges udfordringer
For at samle empiri om emnet og bedre kunne hjælpe begavede unge som dig, har Ann C. iværksat en undersøgelse. Vær med i undersøgelsen:
Undersøgelse om begavede unge
Er du bange for at blive afsløret?
Har du en oplevelse af, at:
- Du snyder, fordi nogle ting er for nemme, så du må have gjort noget forkert?
- Du slet ikke præsterer så godt, som du ved du kan?
- Du ikke anstrenger dig nok?
- De andre altid er – lidt – bedre end dig?
- Det bare er et spørgsmål om tid, før de gennemskuer, at du slet ikke ved og kan så meget, som de tror?
Så er du sikkert ramt af impostor syndrome eller impostor-fænomenet.
Nogle af de dygtigste og mest intelligente studerende lider af eksamensskræk og præstationsangst. De kan sågar bilde sig selv ind, at de er kommet ind på ønskestudiet ved en fejl. Fordi de sætter deres indre overlægger ekstremt højt og desværre fokuserer på deres fejltagelser eller det de ikke ved eller kan, i stedet for at fokusere på alt det de faktisk kan og ved. De sammenligner sig selv med deres søskende og medstuderende – og synes ikke, at de er lige så gode.
Prøv selv Impostor-testen
Du kan også læse mere her:
- Impostor syndrome – Er du også bange for at blive afsløret?
- Impostor syndrome – Kan jeg komme over det?
Hvad kan du gøre ved det?
Ann C. har specialiseret sig i at hjælpe og udvikle begavede unge, der er ramt af impostor-fænomenet – så du får kontrol over din frygt for at blive afsløret og samtidig styrker din selvtillid, dit selvværd og din handlekraft.
Du kan læse mere om det effektive Udviklingsforløb
NB! Hvis du har voldsom eksamensskræk eller angst anbefales det først at konsultere en psykolog.