+45 23 93 48 41 AnnC@potentialefabrikken.dk

Hyldest og tak til alle de begavede og sensitive…!

Her mellem jul og nytår har jeg ingen aftalte konsultationer. Jeg holder dog ikke decideret fri, da jeg har sat mig selv på en ‘social diæt’ for i stedet at få tid og ro til at reflektere over, hvad jeg skal med mit liv og med Potentialefabrikken, som snart har 10 års jubilæum (februar 2022).

Egentlig skulle jeg indtaste data, så jeg kan se, hvor mange der har konsulteret mig, er blevet testet, har været i udviklingsforløb eller har fået kickstartet deres egen proces med en opstartspakke. Men en del af min egen proces i år er at være mindre drevet af pligt (det stabile præstationsmønster) og give mere plads til at gøre det, jeg har lyst til (det springvisepræstationsmønster). Så det her indlæg er en rendyrket overspringshandling: Jeg har nemlig mest lyst til at skrive til dig!

Dette blogindlæg er en hyldest og tak til alle de begavede og sensitive, jeg har været i kontakt med:

Tak, fordi du er dig og er lige præcist, som du er! Med al din ærlighed og kompleksitet.

Du er med til at gøre mit liv og arbejde meningsfuldt.

 

Hyldest til alle de begavede og sensitive læsere af mine blogindlæg

I foråret 2012 var jeg så heldig at blive antaget som erhvervsblogger på Jyllands-Posten (2012-15), og det blev starten på de nu 170+ blogindlæg på Potentialefabrikken.dk og de 250+ her på Belastendebegavet.dk.

Hvis det ikke havde været for jer – alle mine skønne læsere – så havde jeg aldrig skrevet så mange blogindlæg!

Tak for jeres kommentarer og de mange personlige mails, jeg har fået i årerne løb.

En særlig tak og stor medfølelse til dig, som er kommet til at fælde en tåre under læsningen. Det er især for din skyld, jeg bliver ved med at skrive. Fordi din feedback betyder, at mine indlæg har ramt og rørt noget af det allervigtigste – for dig og andre. Af hjertet tak.

 

 

Hyldest og tak til alle de begavede, der er og har været i forløb

Først og fremmest vil jeg hylde og takke alle de begavede og sensitive, der har været i udviklingsforløb hos mig:

Tak, fordi at du tog mod til dig og investerede i din personlige udvikling. Det er med stor ydmyghed og taknemmelighed, jeg har fulgt og støttet din udviklingsproces. Tak for din tillid til, at jeg kunne hjælpe dig.

En særlig tak til dig, der ligger i de øverste 1-2 %. For mig har det været et udsøgt personalegode, at du har fanget alt, hvad jeg har sagt, første gang og samtidig har udfordret mig. Du har været topmotivet og en fornøjelse at støtte og følge.

Jeg glæder mig til at facilitere mange flere udviklingsforløb i fremtiden. Husk, at det også er muligt at få forløbet via din arbejdsgiver eller dit jobcenter.

 

Udviklingsforløbet for begavede og senstive

Helt fra jeg afprøvede forløbet første gang i februar 2012, har det været kernen i mit arbejde:

At hjælpe de 10 % bedst begavede og/eller særligt sensitive med at udfolde deres potentiale

Efter at have gjort det nogle år, gik det op for mig, at de alle fulgte det samme mønster i udviklingsprocessen:Indledningsvist havde de læst et eller flere af mine blogindlæg og genkendt sig selv. De var på 1. trin og havde fået en ny bevidsthed om sig selv. Det satte gang i refleksionen på 2. trin, og så skred de – nogle gange med måneders, halve og hele års forsinkelse – til handling på 3. trin og kontaktede mig.

På samme måde er forløbet bygget op, så de begynder med at få solid selvindsigt gennem personligheds- og intelligenstest samt selvevalueringerne (impostor-testen, boreout, præstationsmønstre og de 7 intelligenser/potentialer). Vi er sammen i 3½ time, hvor den ene halvdel består af feedback og den anden halvdel går med at udarbejde en handlingsplan for forløbet. Som jeg plejer at sige, er det meget intenst, og derfor fraråder jeg, at de tager videre til moster Odas fødselsdag bagefter. Selvindsigten giver dem en ny bevidsthed, så de automatisk begynder at reflektere, og dermed får et nyt perspektiv og en ny forståelse.

Herefter mødes vi en gang om måneden i to timer og følger op = handling. De får de øvelser og værktøjer, de har brug for efterhånden. I det strukturerede tremåneders forløb skriver de ugemails, og det er her, de mange små skridt i den rigtige retning sker og bliver dokumenteret = vedholdenhed. Det er også der, jeg kan se, at de rykker for vildt! 

 

Tak til alle de begavede og sensitive, der har konsulteret mig

Efter et par år fandt jeg ud af, at det måske var en idé at udbyde konsultationer på timebasis til dem, der havde brug for selvindsigt, coaching & sparring, men ikke havde brug for et helt forløb.

Så her kommer en tak til alle jer, der har fået en jobkonsultation og/eller en mental U-vending.

Tak, fordi jeg fik lov at møde dig, høre om dine udfordringer og give dig selvindsigt og værktøjer til at komme videre. Du har været med til at inspirere mig til nogle af de mange blogindlæg.

En særlig tak til dig, der inspirerede mig til dette indlæg: 4 grunde til at begavede ikke gør karriere

 

Tak til alle de begavede og sensitive, jeg har talt med

Endelig en stor tak til alle de mange hundreder begavede og/eller særligt sensitive, jeg har fået lov at få en ‘prøvesamtale’ med over telefonen. Eller har talt med i forbindelse med et foredrag.

Tak, fordi du tog dig tid – og mod – til at kontakte mig. Tak, fordi du har delt din historie og fortalt om dine udfordringer. Du har været med til at bidrage til, at jeg har fået et tydeligt billede af, hvad de begavede og sensitive kæmper med.

På den baggrund har jeg (videre)udviklet øvelser og værktøjer til at kunne hjælpe dig og mange andre.

En særlig tak til de begavede. Takket være dine input har jeg kunnet udarbejde denne selvevalueringer med de mest typiske kendetegn på begavelse:

Er du belastende begavet?

 

Stor tak for de første 10 år…

Takket være dig, har jeg stadig verdens bedste job, hvor jeg møder dejlige og interessante mennesker som dig. Så jeg håber, at jeg kan fortsætte mindst 10 år mere og møde mange andre som dig.

For selv om du tilhører en overset minoritet og ikke er som flertallet, så er I mange. Du kan møde nogle af de andre i min fantastiske Facebook-gruppe Potentialefabrikken (med over 1.400 medlemmer).

Det bliver også via den gruppe, jeg finder ud af, hvornår og hvordan jeg kan fejre Potentialefabrikkens 10-års jubilæum.

Hav det nu rigtigt godt og pas på dig selv, til vi skrives ved eller ses!

Dybt taknemmelige hilsner
Ann C.

Discover more from Belastende Begavet

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading