Er du meget let at påvirke – både positivt og negativt?

  • Oplever du ofte, at du nærmest som en kamelæon skifter humør efter stemningen i dine omgivelser?
  • Kan en dårlig dag på arbejde hænge ved dig, når du kommer hjem, eller en dårlig morgen derhjemme nærmest ødelægge resten af din dag?
  • Kommer du tit til at gå og spekulere længe over problemerne eller ligefrem på forhånd gøre dig bekymringer om, hvordan noget skal gå?
  • Kan du have dage, hvor du har ualmindeligt svært ved at motivere dig selv – til noget som helst?
  • Har du nogen gange perioder, hvor du ikke ved, hvad du vil – med dig selv, din karriere, dit parforhold eller dit liv i det hele taget?
  • Får du nogen gange en oplevelse af, at du har mistet dig selv, men ikke kan huske hvornår, eller hvad der gik galt?

Så er du sikkert særligt sensitiv.I personlighedstesten vil det vise sig som kombinationen af høj empati – du kan tydeligt fornemme, hvordan alle andre har det – lav modstandskraft – du tager alt ind – og lav personlig bearbejdning – når du først er bragt ud af kurs, tager det dig lang tid at komme tilbage på sporet. Hvis du samtidig er mere pessimistisk anlagt, og dit humør svinger meget, kan du alt for nemt tippe ud over kanten og falde ned i et dybt, sort hul.

Udadvendt eller indadvendt

Hvis du er særligt sensitiv og udadvendt, vil du ofte være tilbøjelig til at sætte ord på, hvordan du har det. Hvis du også har lav selvkontrol og er dominerende, vil det være tydeligt og nemt for andre at læse dig: ”Okay, du har en dårlig dag, så vi lader dig være i fred, indtil du har det bedre.” De kan tage deres forholdsregler.

Men hvis du er indadvendt, vil du være mest tilbøjelig til at holde det for dig selv, lukke det inde og blive tavs. Hvis du har høj selvkontrol, vil dine kolleger næppe bemærke, at du har en dårlig dag, men hvis du har lav selvkontrol, vil du nemt komme til at vrisse og bide ad dem, der uforvarende forstyrrer dig. For du vil allerhelst lukke dig inde og gemme dig selv langt væk fra verden, indtil dit indre uvejr er drevet over, og du er blevet god igen.

Hvad kan du gøre?

Grundlæggende har du tre muligheder:

  • Fortrængning – du kan fortrænge og fornægte din sensitivitet, opbygge en facade og et skjold at gemme dine følelser bag
  • Udlevelse – du kan overdrive og udleve din sensitivitet f.eks. gennem kunst og musik
  • Accept – du kan acceptere, at din sensitivitet er en væsentlig og blivende del af din personlighed, komme bedre i kontakt med dig selv, øve dig i at mærke efter i forskellige situationer i din hverdag og frem for alt tage de nødvendige hensyn til dig selv.

Den ene mulighed er i princippet ikke bedre eller mere rigtig end den anden, og uanset hvilken af dem, du lige nu har mest lyst til at vælge, så bliver det ikke for sent at vælge om. Du kan sagtens eksperimentere: Prøve 1. i en uge eller måned, så 2. og endelig 3. Eller i en anden rækkefølge. Du bestemmer helt selv.

Hvad vil du nu?

Jeg ved godt, at det er et svært spørgsmål. At dit spontane svar sikkert er: ”Ingenting! Lad mig være.” Så lige nu sidder jeg bare tavs over for dig og venter på, at du selv får lyst til at kommunikere og forsigtigt drister dig ud af busken. Bare tag dig al den tid, du har brug for.

Jeg venter tålmodigt.

Og jeg har god tid.

Når du er klar, kan du altid ring til mig: 2393 4841

Eller skrive en mail om, hvordan du har det. Måske sætte ord på det, der plager dig allermest for tiden.
Annc@potential-factory.com

Så er jeg til gengæld leveringsdygtig i alt fra et lille blidt PUF til et kærligt los bagi. Når du altså er klar til at flytte dig og komme videre.

Du kan teste dig selv her.

Du kan også:

Tænker du for meget og handler for lidt?

Hensynsfuld – glemmer du dig selv?

 

Få 5 tips til markant mere selvtillid

Skriv dig op til nyhedsbrevet nu og få 5 enkle og velafprøvede tips til selv at styrke din selvtillid.You have Successfully Subscribed!