+45 23 93 48 41 AnnC@potentialefabrikken.dk

De mange spørgsmål

Hvad svarer du, hvis nogen spørger dig, hvem du er? Siger du dit navn og din titel, eller siger du, hvem du er sammen med? Eller svarer du noget helt andet?

 

Hvem er du?

Hvad svarer vi, når nogen spørger os?

Når vi til en reception eller et større arrangement skal præsentere os selv, siger de fleste af os automatisk vores navn, jobtitel og hvilket firma vi arbejder i. Fordi jobbet er så stor en del af vores identitet.

For et par generationer siden ville det være helt naturligt, at kvinder præsenterede sig selv som gift med og så mandens titel, eksempelvis fru grosserer Henriksen. Fordi ægtemandens profession var hele kvindens samfundsmæssige identitet.

Vi kan også præsentere os selv ved at sige vores navn og antal børn, vi er forældre til. Og med ældre børn kan man så fortælle, hvilken uddannelse de er i gang med. Det er helt almindeligt til arrangementer i børnehaven og skolen, men også til sociale arrangementer med mange børn. Fordi børnene fylder så meget i vores liv, og dermed identificerer vi os med rollen som forældre.

Men vi kunne jo også præsentere os ved at sige vores navn og overskriften for vores fritidsinteresse eller store passion. Fordi du identificerer dig med din hobby og passion.

Hvordan præsenterer du dig selv?

 

Hvem er du også?

Er du også hende den entusiastiske, der snakker meget?
Eller ham den seriøse, introverte, der næsten ingenting siger?

Er du hende den opmærksomme, der sørger for, at alle er glade?
Eller ham den flinke, vennernes ven, der aldrig kan sige nej?

Er du hende eller ham, der på overfladen virker selvsikker og fagligt kompetent, men hele tiden går og gruer for, at nogen gennemskuer dig – og ser, at du også er usikker og føler dig utilstrækkelig?

Hvem er du – inde bag facaden?

 

Øvelse

Prøv at skrive dine svar ned alt efter, om det er en fremmed til en reception, et socialt arrangement i vennekredsen, på institutionen eller i en helt ny sammenhæng.

Hvem er du?
Hvordan vil du beskrive dig selv med 3-5 ord?
Hvad vil du også gerne være?

 

Savner du svar?

Nogle af svarene kan du få med en grundig personlighedstest og feedback på den. Her får du et mere realistisk billede af dine styrker, udfordringer og kombinationer af personligheds- og adfærdstræk, der er mest karakteristiske for dig.

Du kan også blive klogere på dig selv og dit potentiale via 1. konsultation, hvor vi tager udgangspunkt i en række selvevalueringer, og du får en øvelse eller to, du selv kan arbejde videre med.

Andre svar kan du få ved at arbejde mere dybdegående med din personlige udvikling, for måske er du inde i en periode af dit liv, hvor din personlighed og dine roller her i livet er under forandring og ændrer betydning.

Atter andre svar findes i det ubevidste – der hvor du har dit potentiale. Det kræver en anden mere undersøgende tilgang. Fordi du kan have brug for at spørge dig selv, hvem du inderst inde er.

 

Discover more from Belastende Begavet

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading