+45 23 93 48 41 AnnC@potentialefabrikken.dk

“Har du ikke lige nogle tips til at styrke min selvtillid og overvinde min frygt eller nogle konkrete værktøjer til at blive mere effektiv?”

Jo, jeg har masser af tips, råd, øvelser og værktøjer, som jeg selv har brugt i min personlige udvikling i løbet af de seneste 20 år.  Nogle af tipsene, øvelserne og mine erfaringer deler jeg gerne gratis med dig her. Hvis du er vedholdende og disciplineret, kan du nå rigtigt langt med dem alene.

Som HR Manager og ansvarlig for uddannelsesbudgettet skulle jeg jævnligt forholde mig til, om værdien af et givent kursus til en leder eller medarbejder også stod mål med investeringen. Alt for ofte var pengene mere eller mindre spildt, selv om den ansatte syntes, at det havde været meget interessant og relevant – fordi organisationen, strukturen, arbejdsgangene var uændrede, så personen lynhurtigt gled tilbage til at gøre nøjagtigt, som han/hun plejede at gøre.

Effekten af uddannelsen afhang også i høj grad af den ansattes personlighed – om han/hun kunne bruge sine personlige styrker til at implementere sin læring i hverdagen, eller det lærte ramte ind i personens svagheder, der ikke lige kunne ændres med et snuptag. Det er en af grundene til, at jeg arbejder med individuel – og situationsbestemt – udvikling, så den enkelte får større værdi af det lærte og desuden får støtte til at kompensere for sine svagheder.

Har du tiden og viljen til at skabe varige forandringer i dit liv?
Og er du klar til at investere i din personlige udvikling?

 

Hviler du i dig selv som begavet?

 • Har du det fint med at være anderledes end flertallet?
 • Har du en vennekreds, der deler dine interesser, værdier og skæve humor?
 • Har du forliget dig med og accepteret, at du er blandt de 10% bedst begavede?
 • Nyder du ligefrem at udforske og udfolde nye sider af din mangfoldige og nuancerede personlighed?
 • Arbejder du hver dag med at udvikle dit potentiale?
 • Synes du, at livet er en gave og bliver bedre dag for dag?

Tillykke! Så er vi i det mindste to. Det er skønt, ikk’? 🙂

 

Personlig udvikling er en lang og fascinerende rejse

Hvis du ikke helt er der endnu, så har du en spændende og meningsfuld rejse forude:

 1. Find ud af, hvor begavet/intelligent du er – test din IQ
 2. Forstå din personlighed med alle dens nuancer, styrker, svagheder og udviklingsmuligheder
 3. Identificér dit potentiale
 4. Formuler din vision/drøm på 10-15 års sigt
 5. Sæt dig SMARTE mål for din udvikling og/eller karriere på 3-5 års sigt
 6. Udarbejd en konkret handlingsplan for, hvad du vil gøre de næste 12 måneder for at komme i retning af dine mål og realisere din drøm
 7. Skab små og store forandringer i din hverdag og hold fast i dem i mindst 4 uger – herefter er det lettere at blive ved med de gode vaner end at lade være
 8. Træf det vigtigste valg i dit liv lige nu og konfronter din frygt, hvis det er den, der har bremset din udvikling
 9. Bliv ved, hold ud og fortsæt – du er på rette vej!
 10. Hav hjertet med i dine handlinger – vær tro imod dig selv og dine værdier, så du kan hvile i dig selv. De resultater, du skaber, uden autensitet og uden at have hjertet med, mister hurtigt deres værdi – som tomme kalorier.

 

Min egen udviklingsrejse

Lad mig for eksemplets skyld dele en vigtig part af min egen udviklingsrejse. Den startede i foråret 2002, da jeg mistede mit job som rekrutteringskonsulent som en forsinket konsekvens af 11. september 2001 og stagnationen i konsulentbranchen. Det blev min chance for at forandre mit liv og realisere min drøm.

Kick-starten blev en øvelse af John Evan-Jones:

 1. Drøm/vision på 10-15 års sigt:
  – Forfatter, foredragsholder og konsulent af en slags (selvstændig)
 2. Mål/ambition på 3-5 års sigt:
  – HR Manager/Personalechef, bredt job, international virksomhed, gerne med skandinaviske aktiviteter og gerne i cykelafstand
 3. Handlingsplan for de næste 12 måneder:
  – Trænede mit skrivetalent ved at arbejde på en skønlitterær bog hver formiddag indtil frokost, var jobsøgende om eftermiddagen, hentede mine børn lidt tidligere fra institutionerne, fortsatte HD-studiet

I 2003 fik jeg mit første job som HR Manager (et barselsvikariat) hos Ferring, der på det tidspunkt havde 28 forskellige nationaliteter ansat, så det var meget internationalt. Jobbet var meget bredt, fordi Stefan var en fantastisk chef, der bare langede opgaver over disken i tillid til, at jeg nok skulle løse dem. Derudover var der over 120 svenskere, så jeg fik lært mig at tale lidt svensk. Dog syntes jeg, at der var for langt at cykle, men det var alligevel 4 ud af 5 punkter efter et år.

I 2004 fik jeg job som Skandinavisk HR Manager hos Iveco, som også var meget international, og jobbet var ekstremt bredt, eftersom der kun var mig til 300 medarbejdere fordelt på 12 lokationer i Skandinavien. 7,5 km var også ok cykelafstand, så det var 5 af 5 allerede efter 2 år.

I december 2010 – 8½ år efter – kunne jeg kalde mig forfatter til bogen “Behovsbestemt HR-ledelse” udgivet på Dansk Psykologisk forlag. I september 2012 også på svensk på forlaget Liber.

I foråret 2011 begyndte jeg at holde foredrag om emner fra HR-bogen, men også om at realisere sin drøm, for det havde jeg jo gjort.

I efteråret 2011 – 9 år efter – tog jeg springet og blev selvstændig konsulent/forandringsfacilitator med speciale i personligheds- og intelligenstest.

I forhold til min personlige udvikling var der især to kvantespring:

 1. I begyndelsen af 2010 fik jeg et tal på min IQ og en hel stribe brikker i mit liv faldt med ét på plads
 2. I august 2012 begyndte jeg at meditere regelmæssigt, og siden har jeg haft en helt anden RO – jeg hviler i mig selv. 

Netop ro er en af de største forandringer, som mine kunder fremhæver som resultatet af deres individuelle udviklingsproces. Når de handler i overensstemmelse med deres værdier, så bliver de mere autentiske og hviler derfor også mere i sig selv.

 

Læring fra udviklingsrejsen

 • At miste jobbet kan blive en ny start
 • Når du sætter dig klare & ambitiøse mål for din udvikling og karriere, er de lettere at nå – og før tid!
 • At det kræver:
  Selvaccept – af styrker og svagheder
  Vedholdenhed og disciplin – f.eks. både at træne dit talent og læse lektier på HD-studiet samtidig med, at du har to små børn
  Opbakning fra partneren – så du stadig er gift efter at have gennemført et såkaldt skilsmissestudie
 • At du skal lytte til din intuition/dit hjerte/din mavefornemmelse – den/det har altid ret
 • At du aldrig skal tage udgangspunkt i begrænsningerne eller andres fordomme – som f.eks. at du ikke kan leve af at være forfatter, når det i virkeligheden handler om at kunne leve delvist af at skrive – og du ikke kan leve uden!
 • At du lærer noget hver dag og den personlige udvikling fortsætter hele livet – og at det er en forrygende og fantastisk rejse!

God vind på rejsen. 🙂